Lad smartere, tryggere og friere med Zaptec på hytta

Med en elbillader på hytta får du friheten til å utforske både fjell, fjorder og nærområdet - uten å få ladeangst. Slik lader du elbilen tryggest mulig på hytta.

Sommerhytte med elbil

Med egen ladeboks på hytta unngår du ladekø og rekkeviddeangst. Elbillading på hytta har aldri vært mer komfortabelt. Her kan du se den vakre hytta til Per Einar Sæbbe og Nina Lind - Foto: Zaptec

Tryggere og enklere lading

Nå er det høysesong for hytteturer, og vi nordmenn elsker virkelig å dra på hytta. Det er helt klart, med elbil på hyttetur kan man innimellom oppleve ladeangst eller lang ladekø - derfor er det mest komfortabelt å ha din egen ladestasjon på hytta. 

Da kan både du og gjestene dine lade uten bekymring, og det er i tillegg mye tryggere enn å bruke stikkontakt.

Ved å ha din egen elbillader på hytta trenger du ikke lenger å stoppe på veien for å lade. Du er alltid beredt på en spontan kjøretur, for å utforske nye og spennende eventyr. 

Les også: Lad elbilen smart med app

Tips til hvordan du lader trygt

Eier eller leier du hytte?

Strømnettet på hytta er ikke alltid like sterkt som hjemme. Lader du elbilen ofte er en ladeboks det beste alternativet. Her er noen tips til hvordan du lader på tryggest mulig måte.

Om du eier hytte:

Dersom du planlegger å lade jevnlig på hytta, eller har gjester som lader regelmessig, anbefaler vi det samme som for boligen din - få hjelp av en faglært elektriker for å installere en godkjent ladeboks. Dette sikrer optimal og trygg lading med den raskeste tilgjengelige hastigheten.

Strømnettet på hytta kan variere og er ofte mindre robust sammenlignet med boligen din. Det kan være eldre og ikke egnet for høyt strømforbruk. Sett opp en ladeboks som er tilpasset ditt strømnett, for stabil og sikker lading uten varmegang. En kvalifisert elektriker vil tilpasse både ladeboksen og installasjonen etter dine behov.

Om du leier hytte:

Om du leier hytte, gjør du lurt i å undersøke litt før ankomst. Flere og flere utleiere ser et utbytte av å tilby trygge ladepunkter for gjestene sine. Dersom du som gjest har valgmuligheter, kan det være fornuftig å prioritere hytter som har egen ladestasjon for elbiler.

Om hytta ikke disponerer ladestasjon, anbefales det å undersøke trygge alternativer i nærområdet. Kanskje det finnes en hurtiglader på vei til hytta? Noen turistområder tilbyr også destinasjonslading, slik at du kan returnere til en fulladet elbil etter dagens eventyr.

Klar for eventyr? Gjør det lettere med Zaptec Go

Plasser laderen hvor som helst

Zaptec Go er kraftig, men liten. Den er faktisk bare på størrelse med et nettbrett og vil ikke ta opp mye plass. 

Du kan velge en farge som blender inn i eksteriøret og omgivelsene, eller gå for en kul kontrast om du vil at den skal bli en statement.

Den nette laderen finnes i 6 flotte farger.

Zaptec er best på sikkerhet

Elbilladeren Zaptec Go ble kåret til markedets beste elbillader av NAF i 2022. Det var mange områder, men den skiller seg spesielt ut på sikkerhet.

NAF skriver: på sikkerhetsfronten er Zaptec den eneste leverandøren som har vist oss at alle krav til DC-overvåkingen er oppfylt, inkludert kraftig nok utkobling av en eventuell feilstrøm. Dette gjør Zaptec Go til testens tryggeste valg.

Det beste er at man kan lade bilen når strømmen er på sitt billigste, i løpet av natten - og man kan sove godt med en trygg lader.

Unngå overbelastning med Zaptec Sense

Ønsker du å unngå strømtoppene? Dette løser Zaptec Sense. Den justerer automatisk ladefarten avhengig av hvor mye strøm du har til rådighet og hvor mye strøm du bruker. Den forstår ditt totale strømforbruk, og tilpasser elbilladingen deretter. I tillegg unngår den overbelastning på strømnettet og at sikringen går når du lader bilen.

Topp tre fordeler med Sense

  1. Lavere strømregning.
  2. Justerer strømforbruket automatisk.
  3. Unngår overbelastning og at sikringen går.

Utforsk Sense her. 

Lad smartere med Eco Mode

Spar penger på strøm - lad bilen når strømprisene er lavest, ved å bruke Eco Mode. Den finner du i appen. Når du benytter deg av smartladingen lades bilen automatisk når strømmen er på sitt billigste i løpet av døgnet, uansett hvilket strømselskap du bruker. 

En ung dame som lader elbilen sin på hytta, med Zaptec Go

Med Zaptec Go på hytta trenger du aldri å bekymre deg for nærmeste ladestasjon - og du er alltid klar for nye eventyr. Foto: Marthe Thu

Last ned Zaptec-appen

Last ned appen for å få full oversikt over ladestasjonen din.


Vi hjelper deg med elbillading

Er du usikker på hvilken ladeløsning som er riktig for deg? Snakk med en av våre dyktige elektrikere om elbillading, eller bestill befaring.